Wat leuk dat je komt kijken wie ik ben!

Mijn naam is Melanie Wienhoven en ik vind het altijd lastig te zeggen wie of wat ik ben, want ik houd van zoveel dingen! Sowieso houd ik van yoga – daarom ben ik ook yogalerares geworden. Yoga heeft mij onbeschrijflijk geholpen toen ik mij niet goed voelde. En nu word ik er zo blij van yoga door te kunnen geven, zodat anderen er net zoveel plezier van mogen hebben als ik! Daarnaast houd ik van mensen. Weet je wat ik het allerleukst aan mensen vind? We veranderen altijd en we zijn zó complex van binnen, dat fascineert me eindeloos! Ik ben er in 31 jaar achter gekomen dat ik er goed in ben om mensen samen te brengen. Daarom vind ik het ook zo leuk om teams te helpen met het omgaan met verandering en met beter samenwerken.

Ook houd ik veel van de natuur en van zonlicht, net als elk levend wezen op deze aarde. Wanneer ik in de natuur ben en simpelweg adem, is alles goed. De natuur heeft een manier om alles wat zo belangrijk leek in het gebouw en achter de computer, perspectief te geven. Daarom is de kans ook groot dat als we samenwerken, we dat in de natuur doen. De Japanners noemen het shinrin-yoku, anderen noemen het natuurtherapie – ik noem het gewoon: luisteren naar jezélf. We weten vaak wel wat we nodig hebben, het is alleen de kunst er even voor stil te staan en te luisteren. In verbinding met onszelf, met de natuur en met de mensen van wie we houden, komt er een rust die we nergens anders van kennen. Dit is onze natuur.

We hebben allemaal iets bijzonders te brengen aan de wereld. Iets wat alleen wij hebben, iets wat wij mogen delen, iets waar de wereld baat bij heeft. Hoe mooi is het dit te mogen gaan ontdekken, te verwonderen en te beleven, om vervolgens te voelen dat álles precies is zoals het hoort te zijn? Te voelen dat vreugde en betekenis uit al je gedachten en je acties vloeien? Dat je door simpelweg te zijn anderen inspireert hetzelfde te doen? Wat zou er gebeuren als je dit avontuur, deze knipoog, van het leven aanneemt?

Menselijke verandering

Yoga Teacher 200HR

Soms weten we al iets in ons lichaam en hoeven we alleen nog te volgen. Wat als we het denken eens achter ons laten?

Verbinding

We zijn allemaal mens: we willen allemaal minder verdriet en meer geluk. Vanuit deze verbinding kunnen we samen groeien.

MSc Change Management

Wat drijft ons, wat houdt ons tegen, hoe veranderen we? Dit is mijn specialisme.

BSc International Business & Management

Bedrijfskundig ligt mijn specialisme in complexiteit, chaos en groepsdynamica.

Mijn waarden

Ik heb een eigen kijk op hoe ik wil werken en hierin ben ik principieel. Ik sta voor deze beloftes: niet alleen voor mijn partners en klanten, maar ook voor mijzelf.

Ik beloof je persoonlijke groei

Groeien, veranderen en al het menselijke dat daarbij komt kijken is waarom je bij mij komt: samen zullen we reiken, inspannen, ontspannen en groeien.

Ik beloof je mijn kwetsbaarheid

Voor groei is kwetsbaarheid nodig en we gaan samen all-in: we zijn samen kwetsbaar, stellen ons samen open om van hieruit te leren en te groeien.

Ik beloof je gelijke voet

We werken samen en we zijn samen mens: geen gecreëerde scheidslijnen tussen jou en mij – we beginnen, we leren en we sluiten samen af, op gelijke voet.

Ik beloof je plezier

Werk moet altijd zo “professioneel” en “serieus” zijn. Weg ermee. Ja, we gaan toegewijd te werk – en een lach en ontspanning doen daarbij wonderen!

Ik beloof je gedegenheid

Geen trainingen toegespitst op trends, geen managementtermen om klanten te vangen: diepgang, wetenschap, praktijkervaring en openheid – dat krijg je.

Ik beloof je veiligheid

Kom zoals je bent en voel je vrij, je kunt hier veilig bewegen en groeien. Neem de ruimte die jij nodig hebt, alles verloopt zoals het werkt voor jou.

Ervaringen van partners en klanten

Melanie is een mensenmens. Ze is analytisch en empathisch: ze is heel goed in staat mensen hun hart te laten openen. Wat Melanie zegt, komt aan en wordt sterk ervaren door iedereen. Ze creëert heel snel een veilige omgeving, waarin mensen hun gevoelens uitten, terwijl ze dit niet snel zouden laten zien in een zakelijke omgeving. Melanie creëert de omstandigheden door hoe zij zelf is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

Melanie maakte op een ludieke en een “eigenwijze” manier onderwerpen als samenwerken en vertrouwen openlijk bespreekbaar. Zowel uitvoerenden als het management namen deel aan de cursus en Melanie wist de boodschappen voor allen praktijkgericht te maken. We hebben veel kennis van haar opgedaan om onze manieren van handelen aan te passen voor een goede communicatie en samenwerking.

Otto Koops

Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Het was erg prettig met Melanie te werken: haar ontspannen persoonlijkheid in combinatie met een focus op dingen gedaan krijgen betekent geweldige resultaten!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Ik heb Melanie ervaren als een persoon met een open geest, slim en bedrijfsgericht. Ze heeft uitstekende analytische vaardigheden en is oprecht in het aanduiden van gebieden die verbeterd kunnen worden. Met haar uitgesproken blik en heldere visie op de culturele aspecten van de organisatie is zij in staat medewerkers op verschillende niveau's in de organisatie te stimuleren om actie te ondernemen.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Zullen we verbinden via Instagram?

Versnel je groei als lid van de GROW Community