Mijn verhaal

Vaak beginnen we over onszelf te vertellen vanuit ons werk. Eigenlijk zeggen we dan niet zoveel. Terwijl, we hebben allemaal een verhaal. Een verhaal dat vertelt hoe we geworden zijn tot wie we zijn. Mijn verhaal is dat ik de afgelopen 6 jaren enorm gezocht heb. In 2012 maakte ik een val met mijn fiets die 6 jaren van revalidatie, isolement, een angststoornis en zoeken naar zingeving teweeg bracht. Ik zocht, ver buiten mij in andere culturen, en diep binnen mij, tot in de kern van wat mijn leven de moeite waard maakt. Mijn tegenslag bracht mij de diepe, allesbepalende groei die mij heeft gemaakt tot wie ik ben. Ik ben Melanie en ik zal geen dag meer leven zonder ‘m vollédig in te zetten voor verbinding, groei en vreugde!

Ik leef om te delen welke krachtige middelen we in handen hebben oog in oog met tegenslag en verandering. Het zijn dezelfde middelen om vreugde, geborgenheid en betekenis in onze levens, onze organisaties en onze wereld te laten groeien. Hoe we ons pad kunnen vinden als we het even niet meer weten, hoe we samen kunnen leven in liefde in plaats van pijn, hoe werk voor iedereen een plek kan zijn om thuis te zijn en hoe we allemaal verbonden zijn in ons mens-zijn. Ik sta voor verbinding: verbinding is onze natuur. Vanuit verbinding worden we gedragen en voelen we de immense kracht die ons in staat stelt elke groei, elke droom, elke verandering te verbeelden en aan de wereld tentoon te stellen. Elke dag is er om geleefd te worden, om de wereld te vullen met onze dromen van een ongelooflijke toekomst!

Menselijke verandering

MSc Change Management

Wat drijft ons, wat houdt ons tegen, hoe veranderen we? Dit is mijn specialisme.

BSc International Business & Management

Bedrijfskundig ligt mijn specialisme in complexiteit, chaos en groepsdynamica.

Mens eigen

We zijn allemaal mens: we willen allemaal minder verdriet en meer geluk. Vanuit deze verbinding kunnen we samen groeien.

Inspanning en ontspanning

Samen gaan we altijd tot de diepere laag onder het dagelijkse, afgewisseld met een goede portie humor en plezier!

Ik ben altijd gefascineerd geweest door verandering van mensen en organisaties. Nu ik vanuit mijn eigen tegenslag weet hoe kwetsbaar het vaak voelt te veranderen, speelt mijn compassie naast mijn kennis een grote rol in wat ik deel. Veel verandering begint in lagen dieper dan waar ons dagelijkse denken ons brengt. Het is mijn grote geluk te mogen werken met veranderkunde vanuit wetenschap en mijn eigen ervaring; verandering teweeg mag brengen via brein én via het hart. Want of de verandering nu thuis of op werk is - we zijn overal mens, en verandering raakt ons overal evenveel.

Mijn waarden

Ik heb een eigen kijk op hoe ik wil werken en hierin ben ik principieel. Ik sta voor deze beloftes: niet alleen voor mijn partners en klanten, maar ook voor mijzelf.

Ik beloof je persoonlijke groei

Groeien, veranderen en al het menselijke dat daarbij komt kijken is waarom je bij mij komt: samen zullen we reiken, inspannen, ontspannen en groeien.

Ik beloof je mijn kwetsbaarheid

Voor groei is kwetsbaarheid nodig en we gaan samen all-in: we zijn samen kwetsbaar, stellen ons samen open om van hieruit te leren en te groeien.

Ik beloof je gelijke voet

We werken samen en we zijn samen mens: geen gecreëerde scheidslijnen tussen jou en mij – we beginnen, we leren en we sluiten samen af, op gelijke voet.

Ik beloof je plezier

Werk moet altijd zo “professioneel” en “serieus” zijn. Weg ermee. Ja, we gaan toegewijd te werk – en een lach en ontspanning doen daarbij wonderen!

Ik beloof je gedegenheid

Geen trainingen toegespitst op trends, geen managementtermen om klanten te vangen: diepgang, wetenschap, praktijkervaring en openheid – dat krijg je.

Ik beloof je inspiratie

Inspiratie is de motor van wat ons drijft, van dromen die verwerkelijken, van een leven dat als léven voelt! Dit kruimelspoor van kriebels volgen we samen, altijd.

Bekijk meer via Instagram

Ervaringen van partners en klanten

Melanie is een mensenmens. Ze is analytisch en empathisch: ze is heel goed in staat mensen hun hart te laten openen. Wat Melanie zegt, komt aan en wordt sterk ervaren door iedereen. Ze creëert heel snel een veilige omgeving, waarin mensen hun gevoelens uitten, terwijl ze dit niet snel zouden laten zien in een zakelijke omgeving. Melanie creëert de omstandigheden door hoe zij zelf is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

Melanie maakte op een ludieke en een “eigenwijze” manier onderwerpen als samenwerken en vertrouwen openlijk bespreekbaar. Zowel uitvoerenden als het management namen deel aan de cursus en Melanie wist de boodschappen voor allen praktijkgericht te maken. We hebben veel kennis van haar opgedaan om onze manieren van handelen aan te passen voor een goede communicatie en samenwerking.

Otto Koops

Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Het was erg prettig met Melanie te werken: haar ontspannen persoonlijkheid in combinatie met een focus op dingen gedaan krijgen betekent geweldige resultaten!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Ik heb Melanie ervaren als een persoon met een open geest, slim en bedrijfsgericht. Ze heeft uitstekende analytische vaardigheden en is oprecht in het aanduiden van gebieden die verbeterd kunnen worden. Met haar uitgesproken blik en heldere visie op de culturele aspecten van de organisatie is zij in staat medewerkers op verschillende niveau's in de organisatie te stimuleren om actie te ondernemen.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Versnel je groei als lid van de GROW Community