Hoi, ik ben Melanie!

Ik houd van verandering. Natuurlijk, het is mijn vak en mocht je weinig tijd hebben en met de sleutels in de hand staan, zou ik me er zeker geen vragen over stellen 😉 Maar meer nog dan dat het mijn vak is, is verandering wat mij drijft. Ik geloof namelijk dat je pas oud bent als je stopt met nieuwsgierig zijn, proberen en leren.

Dat is een van de redenen dat ik zo graag reis naar voor mij onbekende landen. De foto hierboven is bijvoorbeeld gemaakt in Kirgizië. Door mezelf onder te dompelen in andere culturen voel ik dat ik word wakker geschud: ik vergeet wat er ook alweer zo belangrijk was in mijn leven en ook schudt mijn manier van kijken vaak op zijn grondvesten. Misschien klinkt het wat vreemd, maar dat vind ik fijn.

Een van de andere dingen waarin je mijn liefde voor verandering ziet, is dat ik verschillend werk doe. Zo geef ik bedrijfstrainingen, verzorg ik yoga- en meditatie lessen en help ik mensen met het herstellen van een langdurige hersenschudding. Voor mij brengt de afwisseling juist de balans. Júist doordat ik het één doe, heb ik nog meer zin in het ander – en andersom!

Ieder van ons heeft een verhaal. Jij hebt iets bijzonders te bieden aan de wereld, aan de mensen om je heen. Iets wat alleen jij te geven hebt. Dit is hoe ik jou zie wanneer ik je ontmoet.

Veranderen en verbinden zijn ``mijn ding``

MSc Change Management

Hoe veranderen we ons gedrag, onze dynamiek, onze cultuur en onze resultaten? Dit is mijn specialisme.

We zijn allemaal mens

We willen allemaal meer geluk en minder verdriet. Vanuit deze verbinding kunnen we samen groeien.

Groepsdynamiek & conflictmanagement

Ik ben er goed in dynamiek te benutten en conflict op te lossen, omdat ik constant de onderstroom van behoeftes lees, het is niet moeilijker dan dat.

Plezier

Plezier is een sleutel in ons werk samen: er ontstaat ruimte als we even vergeten wat er nou ook alweer zo belangrijk was.

Mijn waarden

Ik heb een eigen kijk op hoe ik wil werken en hierin ben ik principieel. Ik sta voor deze beloftes: niet alleen voor mijn partners en klanten, maar ook voor mijzelf.

Ik beloof je persoonlijke groei

Groeien, veranderen en al het menselijke dat daarbij komt kijken is waarom je bij mij komt: samen zullen we reiken, inspannen, ontspannen en groeien.

Ik beloof je mijn kwetsbaarheid

Voor groei is kwetsbaarheid nodig en we gaan samen all-in: jij bent niet de enige die je kwetsbaar op zal stellen. Ik leer en groei met jou mee.

Ik beloof je gelijke voet

We werken samen en we zijn samen mens: geen gecreëerde scheidslijnen tussen jou en mij – we beginnen, we leren en we sluiten samen af, op gelijke voet.

Ik beloof je plezier

Werk moet altijd zo “professioneel” en “serieus” zijn. Weg ermee. Ja, we gaan toegewijd te werk – en een lach en ontspanning doen daarbij wonderen!

Ik beloof je gedegenheid

Geen trainingen toegespitst op trends, geen managementtermen om klanten te vangen: diepgang, wetenschap, praktijkervaring en openheid – dat krijg je.

Ik beloof je veiligheid

Kom zoals je bent en voel je vrij, je kunt hier veilig bewegen en groeien. Niets moet en alles mag – zonder anderen schade aan te brengen.

Ervaringen van partners en klanten

Melanie is een mensenmens. Ze is analytisch en empathisch: ze is heel goed in staat mensen hun hart te laten openen. Wat Melanie zegt, komt aan en wordt sterk ervaren door iedereen. Ze creëert heel snel een veilige omgeving, waarin mensen hun gevoelens uitten, terwijl ze dit niet snel zouden laten zien in een zakelijke omgeving. Melanie creëert de omstandigheden door hoe zij zelf is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

Melanie maakte op een ludieke en een “eigenwijze” manier onderwerpen als samenwerken en vertrouwen openlijk bespreekbaar. Zowel uitvoerenden als het management namen deel aan de cursus en Melanie wist de boodschappen voor allen praktijkgericht te maken. We hebben veel kennis van haar opgedaan om onze manieren van handelen aan te passen voor een goede communicatie en samenwerking.

Otto Koops

Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

I have experienced Melanie as a person with an open mind, clever and business focused. She has excellent analytical skills and is very upright in pointing out areas open for improvement. With her strong view and clear vision on the cultural aspects of the organization she can stimulate co-workers on different levels in the organization to take action.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Working with Melanie was very pleasant: her easy-going personality combined with a focus on getting things done means great results!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Melanie is people person. She is analytical and empathetic: she is very well able to help people open up their hearts. What Melanie says, comes across and is experienced strongly by everyone. She swiftly creates a safe environment in which people express their feelings, while they would not easily show this in a business environment. Melanie creates the circumstances because of who she as a person is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

In a playful manner and in her own way, Melanie brings topics such as collaboration and trust out in the open. Both workers and management participated in the training and Melanie made the training content pratical for everyone. We have gained a lot of knowledge from her to adjust our actions for good communication and cooperation.

Otto Koops

Director Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Het was erg prettig met Melanie te werken: haar ontspannen persoonlijkheid in combinatie met een focus op dingen gedaan krijgen betekent geweldige resultaten!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Ik heb Melanie ervaren als een persoon met een open geest, slim en bedrijfsgericht. Ze heeft uitstekende analytische vaardigheden en is oprecht in het aanduiden van gebieden die verbeterd kunnen worden. Met haar uitgesproken blik en heldere visie op de culturele aspecten van de organisatie is zij in staat medewerkers op verschillende niveau's in de organisatie te stimuleren om actie te ondernemen.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Wil je op de hoogte blijven?