Wat leuk dat je komt kijken wie ik ben!

Mijn naam is Melanie en ik ben ondernemer, yogi en ik houd van het leven! Mijn favoriete uitspraak komt uit de film The Curious Case of Benjamin Button: “I hope you live a life that you are proud of. If you find that you’re not, I hope you have the courage to start all over again.” En moed, dat is toch wel een van de mooiste dingen die er is. Vooral het alledaagse moed, waarin we dat doen waarvan we voelen dat het het goede is, dat we kiezen voor net wat oncomfortabel wanneer we weten dat het tijd is te veranderen, en dat we aangeven wat we nodig hebben om de ruimte in te nemen die we nodig hebben. En dat is eigenlijk, in essentie, mijn werk.

Ik help anderen om betekenis en vreugde in hun leven terug te vinden en van daaruit: oneindig te vergroten. Ik heb jaren gezocht, buiten mijzelf en in mijzelf, terwijl ik meer dan 6 jaar lang revalideerde van een hersenschudding. Ik heb tijdens mijn studie jarenlang menselijke verandering bestudeerd, maar leerde pas écht toen ik gedwongen werd mij elke les eigen te maken. En vanuit een plek waarin ik niets te geven had, begon de wederopbouw – en nu voel ik me beter dan ooit tevoren! Het werk wat ik doe is in het teken van het (her)vinden en vergroten van betekenis en vreugde in onze levens, in de organisaties waar we werken en in onze wereld.

We hebben allemaal iets bijzonders te brengen aan de wereld. Iets wat alleen wij hebben, iets wat wij mogen delen, iets waar de wereld baat bij heeft. Hoe mooi is het dit te mogen gaan ontdekken, te verwonderen en te beleven, om vervolgens te voelen dat álles precies is zoals het hoort te zijn?

Menselijke verandering

MSc Change Management

Wat drijft ons, wat houdt ons tegen, hoe veranderen we? Dit is mijn specialisme.

Verbinding

We zijn allemaal mens: we willen allemaal minder verdriet en meer geluk. Vanuit deze verbinding kunnen we samen groeien.

BSc International Business & Management

Bedrijfskundig ligt mijn specialisme in complexiteit, chaos en groepsdynamica.

Plezier

Lichtzinnigheid en plezier zijn sleutels in mijn trainingen: de meeste van onze problemen komen voort uit hoe serieus we zaken nemen.

Mijn waarden

Ik heb een eigen kijk op hoe ik wil werken en hierin ben ik principieel. Ik sta voor deze beloftes: niet alleen voor mijn partners en klanten, maar ook voor mijzelf.

Ik beloof je persoonlijke groei

Groeien, veranderen en al het menselijke dat daarbij komt kijken is waarom je bij mij komt: samen zullen we reiken, inspannen, ontspannen en groeien.

Ik beloof je mijn kwetsbaarheid

Voor groei is kwetsbaarheid nodig en we gaan samen all-in: we zijn samen kwetsbaar, stellen ons samen open om van hieruit te leren en te groeien.

Ik beloof je gelijke voet

We werken samen en we zijn samen mens: geen gecreëerde scheidslijnen tussen jou en mij – we beginnen, we leren en we sluiten samen af, op gelijke voet.

Ik beloof je plezier

Werk moet altijd zo “professioneel” en “serieus” zijn. Weg ermee. Ja, we gaan toegewijd te werk – en een lach en ontspanning doen daarbij wonderen!

Ik beloof je gedegenheid

Geen trainingen toegespitst op trends, geen managementtermen om klanten te vangen: diepgang, wetenschap, praktijkervaring en openheid – dat krijg je.

Ik beloof je veiligheid

Kom zoals je bent en voel je vrij, je kunt hier veilig bewegen en groeien. Neem de ruimte die jij nodig hebt, alles verloopt zoals het werkt voor jou.

Ervaringen van partners en klanten

Melanie is een mensenmens. Ze is analytisch en empathisch: ze is heel goed in staat mensen hun hart te laten openen. Wat Melanie zegt, komt aan en wordt sterk ervaren door iedereen. Ze creëert heel snel een veilige omgeving, waarin mensen hun gevoelens uitten, terwijl ze dit niet snel zouden laten zien in een zakelijke omgeving. Melanie creëert de omstandigheden door hoe zij zelf is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

Melanie maakte op een ludieke en een “eigenwijze” manier onderwerpen als samenwerken en vertrouwen openlijk bespreekbaar. Zowel uitvoerenden als het management namen deel aan de cursus en Melanie wist de boodschappen voor allen praktijkgericht te maken. We hebben veel kennis van haar opgedaan om onze manieren van handelen aan te passen voor een goede communicatie en samenwerking.

Otto Koops

Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Het was erg prettig met Melanie te werken: haar ontspannen persoonlijkheid in combinatie met een focus op dingen gedaan krijgen betekent geweldige resultaten!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Ik heb Melanie ervaren als een persoon met een open geest, slim en bedrijfsgericht. Ze heeft uitstekende analytische vaardigheden en is oprecht in het aanduiden van gebieden die verbeterd kunnen worden. Met haar uitgesproken blik en heldere visie op de culturele aspecten van de organisatie is zij in staat medewerkers op verschillende niveau's in de organisatie te stimuleren om actie te ondernemen.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Leer meer over Change Management via de nieuwsbrief