GROW: Executive Retreat

3-daags Retreat voor Executive teams in verandering

Verandering leiden

GROW: Executive Retreat is een 3-daags Retreat voor Executive teams in verandering. Aan het roer staan van verandering geeft een druk die we van tevoren vaak niet kunnen inschatten. Niet alleen wordt er een beroep gedaan op onze kennis, kunde en leiderschapsvaardigheden. Misschien nog meer voelen we ons persoonlijk verbonden aan het proces en de uitkomst ervan. Terwijl kritiek van binnen- en buitenaf, politieke spanningen en de afwezigheid van begeleiding alledaags zijn voor een leider van verandering, spelen persoonlijke eigenschappen en achtergronden altijd mee in dit dynamische speelveld.

Het is volkomen menselijk: verandering kan overweldigend zijn – júist voor Executives. In GROW: Executive Retreat draaien we allereerst af. We leren loslaten en ontspannen. Hoe zorgen we voor onze persoonlijke balans als we gedreven zijn voor ons werk? Zowel in groepsverband als met Personal Coaching kijken we vanuit onze persoonlijke situaties naar de verandering die gaande is in onze organisatie. Hoe gaan we om met verandering en balans en hoe kunnen we verandering duurzaam leiden? In het gehele Retreat zetten we onze teamdynamiek in voor teambuilding – in samenwerking komen onze krachten tot hun recht. Verbonden met elkaar kunnen we met plezier en onderlinge steun verandering leiden.

Doel 1: Ontspanning
Inspanning en ontspanning horen bij elkaar. Als we alles geven zonder genoeg op te laden, zijn we steeds minder in staat om vertrouwen en balans uit te stralen, om verandering te leiden. Ons eerste doel is daarom te (leren) ontspannen en de focus van ons brein te scherpen.
Doel 2: Persoonlijke Ontwikkeling
Hoe kijkt ieder van ons naar verandering en hoe gaan we ermee om? Helpt dit ons of schaadt het ons? Zou het helpen als we iets in ons gedrag veranderen? Welke leiders willen we zijn en hoe manifesteren we dat in iedere dag?
Doel 3: Teambuilding
Als we onze krachten als team bundelen en elkaar in onze ontwikkelpunten steunen, kan de organisatieverandering een drijvende kracht zijn in onze eigen groei als mens. Als team kunnen we altijd van elkaar leren en elkaar coachen om samen beter te worden.

Boek deze training direct of laat je adviseren.

Ervaringen van partners en klanten

Melanie is een mensenmens. Ze is analytisch en empathisch: ze is heel goed in staat mensen hun hart te laten openen. Wat Melanie zegt, komt aan en wordt sterk ervaren door iedereen. Ze creëert heel snel een veilige omgeving, waarin mensen hun gevoelens uitten, terwijl ze dit niet snel zouden laten zien in een zakelijke omgeving. Melanie creëert de omstandigheden door hoe zij zelf is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

Melanie maakte op een ludieke en een “eigenwijze” manier onderwerpen als samenwerken en vertrouwen openlijk bespreekbaar. Zowel uitvoerenden als het management namen deel aan de cursus en Melanie wist de boodschappen voor allen praktijkgericht te maken. We hebben veel kennis van haar opgedaan om onze manieren van handelen aan te passen voor een goede communicatie en samenwerking.

Otto Koops

Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

I have experienced Melanie as a person with an open mind, clever and business focused. She has excellent analytical skills and is very upright in pointing out areas open for improvement. With her strong view and clear vision on the cultural aspects of the organization she can stimulate co-workers on different levels in the organization to take action.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Working with Melanie was very pleasant: her easy-going personality combined with a focus on getting things done means great results!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Melanie is people person. She is analytical and empathetic: she is very well able to help people open up their hearts. What Melanie says, comes across and is experienced strongly by everyone. She swiftly creates a safe environment in which people express their feelings, while they would not easily show this in a business environment. Melanie creates the circumstances because of who she as a person is.

Dirk Norbruis

Eigenaar, Admikeur

In a playful manner and in her own way, Melanie brings topics such as collaboration and trust out in the open. Both workers and management participated in the training and Melanie made the training content pratical for everyone. We have gained a lot of knowledge from her to adjust our actions for good communication and cooperation.

Otto Koops

Director Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Het was erg prettig met Melanie te werken: haar ontspannen persoonlijkheid in combinatie met een focus op dingen gedaan krijgen betekent geweldige resultaten!

Michiel Tielemans

Managing Director, Colours

Ik heb Melanie ervaren als een persoon met een open geest, slim en bedrijfsgericht. Ze heeft uitstekende analytische vaardigheden en is oprecht in het aanduiden van gebieden die verbeterd kunnen worden. Met haar uitgesproken blik en heldere visie op de culturele aspecten van de organisatie is zij in staat medewerkers op verschillende niveau's in de organisatie te stimuleren om actie te ondernemen.

Bernadette Moors

Head of HR, Nationale-Nederlanden

Menselijke verandering

MSc Change Management

Wat drijft ons, wat houdt ons tegen, hoe veranderen we? Dit is mijn specialisme.

BSc International Business & Management

Bedrijfskundig ligt mijn specialisme in complexiteit, chaos en groepsdynamica.

Mens eigen

We zijn allemaal mens: we willen allemaal minder verdriet en meer geluk. Vanuit deze verbinding kunnen we samen groeien.

Inspanning en ontspanning

Samen gaan we altijd tot de diepere laag onder het dagelijkse, afgewisseld met een goede portie humor en plezier!

Retreatduur
3 dagen en nachten (bij specifieke wensen langer)
Locatie
Op inspirerende locaties in binnen- of buitenland
Deelnemers
1 Executive team met maximaal 8 deelnemers
Prijs
In overleg (mogelijkheid tot all-inclusive arrangement)
Complexe en langdurige verandering wordt gekenmerkt door onwaarschijnlijkheden: niet alle aspecten van het speelveld zijn zichtbaar en voorspelbaar. Te leiden in dit speelveld brengt de uitnodiging mee om onzekerheid te omarmen. Onzekerheid prikkelt kwetsbaarheid - en kwetsbaarheid maakt ons menselijk en bereikbaar. Als we leren ontspannen in kwetsbaarheid, verandert leiderschap van een positie van controle naar een relatie van respect en vertrouwen. Zo een relatie kan alleen ontstaan vanuit een diepe wens persoonlijk te verbinden en te groeien.

Versnel je groei als lid van de GROW Community