Resultaat Gericht Samenwerken

Samen met Dirk Norbruis van Admikeur geef ik trainingen Resultaat Gericht Samenwerken in de bouw. De bouwsector? Wat doet Grow Personal daar? Zoals een van onze deelnemers het rakend verwoordt:

Met name de psychologie achter het samenwerken en vertrouwen tussen partijen is een onderwerp dat in de bouw niet misstaat.

Otto Koops, Directeur Wildvank Gevelspecialisten B.V.

Samenwerken betekent vertrouwen

Als we op strategisch niveau besluiten te gaan samenwerken, doen wij als mensen dat op een zekere basis van vertrouwen. Voor we een samenwerking aangaan, schatten we in – op basis van bijvoorbeeld een bewezen staat van dienst, ervaringen van onszelf en anderen, en misschien ook een financiële analyse – in hoeverre deze partij te vertrouwen is. In hoeverre deze partij een waardige partner zal zijn.

Het is gemakkelijker te vertrouwen wanneer iemand complementair aan ons is, zoals een timmerman aan een schilder, dan wanneer iemand hetzelfde vak uitoefent als wij doen. We kunnen diegene zien als een bedreiging voor onze hoeveelheid werk. Of we kunnen, op basis van historie, een niet te beredeneren aversie tegen diegene hebben. Dat is gebruikelijk en niet vreemd.

Het is echter bekeken vanuit 1 kant, beredeneerd vanuit 1 perspectief:

Als jij wint, verlies ik.

Maar is dat wel zo? Zou er een werkelijkheid kunnen bestaan waarin wij in volste vertrouwen met elkaar samenwerken, een partnerschap aan gaan – en samen meer werk kunnen aantrekken én naar tevredenheid kunnen uitvoeren dan we alleen ooit hadden gekund? Vanuit dit perspectief kijken we naar een partner vanuit een 2e perspectief:

Als jij wint, win ik ook.

Vertrouwen is een werkwoord

Natuurlijk verloopt de werkelijkheid niet zo soepel als een gedachtesprong zoals hierboven. Om een uitzonderlijke samenwerking neer te zetten die altijd ten goede komt van het geheel (dus van elke deelnemende partij), moeten we de juiste stappen zetten – en dat zijn er veel. Maar, zo merken we in onze trainingen, zodra we allemaal dezelfde richting in denken – zijn die stappen niet zo ver weg en groot meer.

Het begint echter wel met vertrouwen. En vertrouwen is iets wat we uiteindelijk géven. Bewust of onbewust besluiten we of een ander te vertrouwen is en vervolgens kiezen we diegene al dan niet ons vertrouwen te géven. En vervolgens is vertrouwen een wérkwoord waar aan gewérkt mag worden.

Stel we vernemen dat onze partner een klus aangeboden heeft gekregen waar wij nog niets van hebben gehoord. We voelen ons kwetsbaar in onze partnerschap: gaat hij werk aannemen zonder mij? Gaat hij geld verdienen achter mijn rug om? Als we eerder hebben beoordeeld dat onze partner te vertrouwen is, is dit het uitdagendste moment om vertrouwen te beoefenen.

Allereerst omdat het zo zou kunnen zijn dat onze partner druk is met een thuissituatie en het bij onze eerstvolgende bijeenkomst ter sprake wil brengen. Ten tweede omdat, wanneer we wantrouwen naar boven brengen vanuit onze emotie – zijnde angst – we een wig drijven tussen onze relatie. En vanaf dat moment is wantrouwen een zichzelf vervullende cyclus. Wantrouwen roept wantrouwen in anderen op.

Vertrouwen roept vertrouwen op.

Groepsdynamica en bedrijfscultuur

In onze trainingen staan Dirk en ik midden in de wervelstorm van groepsdynamica en samenkomende bedrijfsculturen. En dat begint bij alle individuele mensen die zich in onze groepen bevinden, onszelf inclusief -met ieder ons eigen leven, ons eigen verhaal. Zoveel verschillende leefwerelden, zoveel verschillende opvattingen, zoveel verschillende manieren van kijken.

Het klopt: strategische samenwerkingen in de bouwsector zijn niet de makkelijkste samenwerkingen. Aan het begin van een training lijkt het vaak overweldigend en onbekend hoe we nou met elkaar moeten gaan samenwerken, laat staan een uitzonderlijk goede samenwerking gaan opbouwen met elkaar. Voor sommigen van ons voelt het ook alsof we móeten, maar helemaal niet per se willen.

Ik geloof dat simplificeren de sleutel is voor alles wat moeilijk lijkt. En simpel begint klein: het begint bij onszelf. Ik houd van het moment dat al het ijs breekt wanneer we beginnen over de partnerschappen in ons privéleven. Over onze relaties met onze familieleden, onze vrienden, onze geliefden. Voor we het weten, spreken we woorden uit die geen dagelijkse kost zijn op de bouwplaats en dan weet ik dat we allemaal dezelfde richting in denken. Want:

We zijn allemaal mens. We weten vanuit ons hart heel goed wat een mooie samenwerking maakt.

En elke goede samenwerking begint bij onszelf. Zo beïnvloeden we de groep en raken we dus de groepsdynamiek. En zo beïnvloeden we manier waarop we met elkaar omgaan in ons bedrijf en raken we dus de bedrijfscultuur. We denken voor onszelf en bouwen samen uit tot het prachtige geheel dat bestaat uit… ieder van ons!

In gesprek over samenwerken met Wildvank Gevelspecialisten B.V., Lammertink Vastgoedzorg B.V. and Ter Steege Bouw Vastgoed

Wat haal jij hieruit?

Waar denk jij aan als je deze uiteenzetting leest? Zijn er acties die jij wilt ondernemen of dingen die je anders bekijkt nu je deze post gelezen hebt? De GROW Community en ik zouden heel graag van jou horen.

Voel je vrij om het verhaal dat je te delen hebt via het opmerkingenveld hieronder. Het GROW Blog is van de GROW Community: we delen hier openlijk en zonder taboe. Jouw verhaal kan anderen inzicht geven en zich herkend helpen voelen, om geraakt door jouw voorbeeld verandering in gang te zetten. Jouw verhaal doet ertoe en kan veel betekenen in de organisaties van onze wereld.

Belangrijk: neem je verantwoordelijkheid om liefde en positieve kracht te verspreiden in onze wereld. Kies je woorden zorgvuldig en probeer niemand te schaden, maar juist opbouwend te delen.

Reageer hieronder

Je e-mailadres wordt niet getoond of gedeeld met anderen.